PUBLICISTIČNO DRUŠTVO ZAK

previharimo viharje logo

RAZPRODANO

O avtorju

Miklavž Komelj, umetnostni zgodovinar, publicist in pesnik, doktoriral je na Filozofski fakulteti v Ljubljani z disertacijo Pomeni narave v toskanskem
slikarstvu prve polovice 14. stoletja, za katero je 2002 prejel Zlati znak ZRC SAZU.

Knjižna dela: poezija: Luč delfina (1991), Jantar časa (1995), Rosa (2001), Hipodrom (2006), Nenaslovljiva imena (2008); za otroke: Zverinice (2006), Kako sta se gospod in gospa pomirila (2009); razprave, eseji:  Kako misliti partizansko umetnost? (2009), Ljubljana, Mesta v mestu (2009), Piero della Francesca: Diptih Federica da Montefeltro in Battiste Sforza (2009), Nujnost poezije (2010); prevodi: Fernando Pessoa, Pesmi, Mornar, Bankir anarhist (skupaj z Mojco Medvedšek, 2003), -, Psihotipija: Izbrano delo (skupaj z Mojco Medvedšek in Cirilom Berglesom, 2007), Pier Paolo Pasolini, Svinjak, Manifest za novo gledališče (skupaj s Tomislavom Vrečarjem, 2005), -, Realnost: Izbrana poezija (skupaj s Tomislavom Vrečarjem, 2007).

Nagrade: Veronikina nagrada (2002), Jenkova nagrada (2006), Župančičeva nagrada (2009), nagrada Prešernovega sklada (2010), Rožančeva nagrada (2011)

> naročilo knjige

> Ogled odlomka knjige